13
Μαΐ

Αξιοποιήστε τα επιδοτούμενα προγράμματα ΕΣΠΑ

Η εξεύρεση χρηματοδότησης αποτελεί έναν τους μεγαλύτερους πονοκεφάλους είτε των υφιστάμενων είτε των νέων επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο αυτό τα επιδοτούμενα προγράμματα ΕΣΠΑ αποτελούν πάντοτε μια σίγουρη επιλογή χρηματοδότησης για την τεχνολογική και ερευνητική ανάπτυξη των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων, καθώς και την ευρύτερη επέκταση τους σε νέες αγορές και παραπάνω πελάτες. Και φυσικά μπορεί να αποτελέσουν σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο για όσους κάνουν το πρώτο τους βήμα στον δύσκολο κόσμο των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα αναμένεται να προκηρυχτούν προγράμματα ΕΣΠΑ για την επιχορήγηση νέων ή υφιστάμενων επιχειρήσεων από ανέργους, επιστήμονες, ελεύθερους επαγγελματίες, νέων ή υφιστάμενων επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου. Πρόκειται για τέσσερις δράσεις, που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και συγκεκριμένα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020». Το συνολικό ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται στα 370 εκατ. ευρώ, τα οποία θα κατανεμηθούν σε δύο κύκλους.

Μέσω της υπηρεσίας My Company Finance σας ενημερώνουμε άμεσα για τα επιδοτούμενα προγράμματα ΕΣΠΑ και τις ευκαιρίες που ανοίγονται για την υλοποίηση της επιχειρηματικής σας ιδέας ή την επέκταση των δραστηριοτήτων επιχείρησής σας. Σας πληροφορούμε για τις προϋποθέσεις ένταξης, τη βιωσιμότητα του επιχειρηματικού σας σχεδιασμού, τις διαδικασίες για την κατάθεση της πρότασης σας για ένταξή σας σε ένα από τα προγράμματα. Ξεκινάμε με τη μελέτη του επιχειρηματικού σας προφίλ για να διερευνήσουμε τις δυνατότητες κατάθεσης πρότασης σε μία από τις επιδοτούμενες δράσεις. Στη συνέχεια σας ενημερώνουμε εάν υπάρχει ή όχι η δυνατότητα για ένταξη στη χρηματοδότηση.

Η εταιρία μας μπορεί ακόμη να συντάξει το επιχειρηματικό πλάνο και το πλάνο αγοράς της επιχείρησής σας βοηθώντας σας με αυτόν τον τρόπο σε κάθε σας βήμα. Μην ξεχνάτε ότι η σύνταξη ενός σωστού και μακροχρόνιου επιχειρηματικού σχεδίου (business plan) και ο συνδυασμός του με τα ρεαλιστικά δεδομένα της αγοράς και τις πηγές χρηματοδότησης αποτελεί ζωτικής σημασίας προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα μιας επιχειρηματικής ιδέας.